nieuws

Leeuwarden steekt onnodig veel geld in ruilverkaveling

bouwbreed Premium

In een ruilverkavelingsgebied ten zuiden van Leeuwarden, is voor f. 1,2 miljoen onnodig geinvesteerd, nu de gemeente Leeuwarden het bestemmingsplan voor dit gebied heeft gewijzigd.

Dat zegt G. Hofstra, voorzitter van ruilverkaveling De Oude Jokse. Aanvankelijk had het gebied een agrarische bestemming, nu heeft het een woonbestemming gekregen. De ruilverkaveling in het gebied is in 1995 afgesloten en nu worden de nieuwe plannen van de gemeente duidelijk. In totaal is er voor f. 3,6 miljoen geinvesteerd. “Een groot gedeelte daarvan is ook voor de woonbestemming wel zinvol, maar een derde deel is uitsluitend van agrarische betekenis en lijkt nu over de balk gegooid”, aldus Hofstra. De gemeente Leeuwarden erkent dat de investering achteraf onnodig is, maar wijt dit aan de manier van besluitvorming in Nederland. Wanneer de eerste huizen op de grasweiden ten zuiden van Leeuwarden gebouwd worden, is nog onduidelijk.

Reageer op dit artikel