nieuws

Krupp effent voor O en K AG weg tot industriele samenwerking

bouwbreed

Krupp AG Hoesch-Krupp, Essen heeft de raad van commissarissen van O en K Orenstein en Koppel AG, Berlijn/Dortmund meegedeeld met verschillende fabrikanten van bouw- en mijnbouwmachines gesprekken te voeren over verkoop van haar 75% belang in O en K.

Door de beoogde verkoop wordt O en K de strategisch noodzakelijke samenwerking mogelijk gemaakt met een krachtige industriele partner.

O en K maakt op het gebied van bouwmachines, mijnbouwmachines en roltrappen, met ca. 4800 medewerkers, jaarlijks een omzet van DM 1,5 miljard.

De voor de sector bouwmachines en mijnbouwmachines belangrijke markten worden door slechts enkele internationale ondernemingsgroepen bediend die wereldwijd over fabrieken en verkoopkanalen beschikken. Daartegenover is O en K met bouwmachines voornamelijk actief op Europese markten en met mijnbouwmachines in specifieke bergbouwgebieden in de wereld.

Vanwege de stagnerende vraag en toenemende prijsdruk is het sinds jaren voortdurende concentreringsproces in deze branche dynamisch toegenomen. Voor O en K is het van essentieel belang aansluiting te vinden bij deze door groeiende internationalisering gekenmerkte ontwikkelingen.

Hindernis

Mogelijke industriele partners voor O en K hebben op grond van eigen activiteiten op het gebied van bouw- en mijnbouwmachines weinig belangstelling voor overname van ‘roltrap activiteiten’ van O en K.

Om deze hindernis voor een vruchtbare samenwerking weg te nemen heeft Fried Krupp AG Hoesch-Krupp zich bereid verklaard de roltrappenproduktie van O en K over te nemen. Met 1100 medewerkers wordt hierin een omzet gehaald van DM 300 miljoen.

Reageer op dit artikel