nieuws

Koninklijk bezoek bij opening van nieuwe raadzaal Raad van State

bouwbreed

Koningin Beatrix, prins Claus en prins Willem-Alexander zijn woensdag 28 februari in Den Haag aanwezig bij de ingebruikneming van de nieuwe Volle-Raadzaal van de Raad van State. Deze zaal behoorde tot de verhuizing van de Tweede Kamer bij het Staten-restaurant van de Kamer. Zij is nu door architect Pi de Bruijn ingericht voor plenaire vergaderingen van de Raad van State.

De nieuwe Volle-Raadzaal ligt op de eerste etage van het gebouw Binnenhof 1. Een verhuizing was noodzakelijk wegens ruimtegebrek. De zaal werd te klein voor de wekelijkse bijeenkomsten van de raad in zijn huidige omvang.

Architect De Bruijn heeft de nieuwe zaal een licht aanzien gegeven. Het daglicht valt door zes hoge vensters naar binnen op gebroken wit geschilderde wanden. Aan drie wanden hangen monochrome schilderijen van Tomas Rajlich.

Reageer op dit artikel