nieuws

Jorritsma onder indruk van stalen mol

bouwbreed

Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat laat zich aan de hand van een schaalmodel de werking van een Herrenknecht tunnelboormachine toelichten door technisch manager G. Nieling en directeur E. Gehle (r.) van N.I.B.M. BV, Geleen. Herrenknecht importeur N.I.B.M. toonde het fraaie schaalmodel op de beurs Infratech die afgelopen week in de Rotterdamse Ahoi werd gehouden.

De reusachtige boorinstallatie wordt in het Zwitserse Schwanau gebouwd voor de Nederlandse bouwcombinatie Tunnelcombinatie Heinenoord VOF die in opdracht van Rijkswaterstaat de Tweede Heinenoordtunnel onder de Oude Maas gaat aanleggen. Het 1350 meter lange tunneltraject zal over een lengte van 950 m met de tunnelboormachine worden gemaakt. De werkzaamheden aan dit po zijn inmiddels begonnen maar in het voorjaar van 1997 zal eerst met het eigenlijke boorwerk worden begonnen. Het is voor de eerste maal dat in ons land een tunnel wordt geboord. Herrenknecht GmbH, in 1978 opgericht, leverde voor poen over de gehele wereld reeds meer dan 450 boorinstallaties met diameters tot ent15 meter en voor werkzaamheden zowel in sterk waterhoudende grond als in rotsgesteente.

Reageer op dit artikel