nieuws

Japanse elektrische bindmachine licht te bedienen

bouwbreed

De Japanse onderneming Bentac Co. Ltd. trok tijdens de World of Concrete te Las Vegas veel belangstelling met een licht bedienbare elektrische bindmachine voor betonstaal. Het gedemonstreerde apparaat is een prototype voor de Japanse markt. Hij moet nog worden aangepast aan de regels en voorschriften van de Verenigde Staten en de Europese Unie. Naar verwachting verschijnt het bindapparaat in juni 1997 op de Europese markt. Bentac Co. Ltd. is reeds op zoek naar vertegenwoordigers.

De bindmachine werkt volgens de traditionele Japanse methode. Hij gebruikt speciaal voor dit doel vervaardigd zinkdraad op rollen van karton.

Het apparaat wordt aangedreven door een accu van 12 volt, goed voor een uur aaneengesloten werken of het maken van 450 verbindingen. Tussen de ‘scharen’ van het apparaat bevindt zich een schakelaar, die tegen de wapening aangedrukt moet worden. Alleen dan kan de machine in werking gezet worden met een knop in het handvat.

De kracht waarmee de verbinding wordt gemaakt wordt geregeld door een ingebouwde computer.

De gepatenteerde bindmachine gaat ongeveer US$ 5000 kosten. Volgens de fabrikant verdient de investering zichzelf in een maand of twee terug. Bentac Co. Ltd. is gevestigd te 2-16-1-1112 Shimbashi, Minato-Ku, Tokyo in Japan.

Reageer op dit artikel