nieuws

ING Vastgoed wil klein belang in Spanjaard Filo

bouwbreed

ING Vastgoed mikt op een klein belang in de Spaanse vastgoedonderneming Filo. De poontwikkelaar van de ING Groep werkt al enige tijd nauw samen met deze onderneming.

Dat heeft woordvoerster Borghuis van het financiele concern vrijdag bevestigd. Het zou gaan om een belang van minder dan 10 procent. Over wat de achtergrond van de deelneming is, weigert het bedrijf inzicht te geven. “Voor de zomer moeten de gesprekken zijn afgerond.”

ING Vastgoed werkt in Spanje aan het Max Center Valle Real in Santander en L’Hospitalet in het centrum van La Farga, vlak bij Barcelona. In beide projecten heeft ING, een voortzetting van het vroegere MBO, een belang van 49 procent. De investering in Santander beloopt tegen de f. 10 miljoen. Overigens heeft men voor dit centrum een belang genomen van 50 procent in Immolor, een dochter van Max Center Leisa. Met deze laatste og-firma werkt men samen in Santander.

De buitenlandse vastgoedactiviteiten lopen sinds vorig jaar november via ING Real Estate International. Vanaf dat moment werden de activiteiten van MBO en NN VastGoed onder een noemer geplaatst, ING Vastgoed.

Het samenvoegen van vastgoedactiviteiten bij banken is populair. Maanden na de move bij ING heeft concurrent ABN Amro besloten ABN Amro Onroerend Goed Holding te gaan oprichten. Hierin in poontwikkeling en leasen samengebracht. Via eigen ‘produkten’ blijft men de markt bedienen.

Reageer op dit artikel