nieuws

Hytrack 1760 schranklader biedt veelzijdige inzet

bouwbreed

De Hytrack 1760 schranklader is een produkt van de gelijknamige machinefabrikant Hytrack GmbH uit het Duitse Weissenthurm, waarvoor Praneda BV uit Nijmegen onlangs de verkooprechten voor ons land verwierf.

De 3100 kg zware machine beschikt over een motorvermogen van 47 pk en is vanwege zijn solide constructie bedoeld als dragermachine voor tal van aanbouwwerktuigen. De 1760 is het resultaat van 7 jaar research en ontwikkeling en wordt sinds 1988 in serie vervaardigd uit uitsluitend Duitse componenten.

Met de standaard 520 liter laadbak levert de schranklader een nuttig laadvermogen van 1000 kg. De stalen hefarminrichting is op de draaipunten voorzien van teflon bussen die gemakkelijk vervangbaar zijn. De doorsneden van de verschillende pennen bedragen ent 50 mm en ent 80 mm en zijn daarmee belangrijk overgedimensioneerd. Ook bij de wiellagers is een tienvoudige zekerheid ingebouwd zodat de machine onder hoge belastingen een hoge levensduur kent.

Alle vier wielen worden hydrostatisch aangedreven. Voor het hydraulisch aandrijfsysteem levert de rijhydrauliek een werkdruk van 320 bar. De hoogste rijsnelheid ligt rond de 16 km/h. Met een bodemdruk van 260 g/cm2 komt de schranklader tot een duwvermogen van 4 ton.

Behalve een laadbak en dozerblad zijn nog tal van andere speciale werktuigen voor de Hytrack 1760 leverbaar. Naast rubber tracks voor graafwerk op drassige ondergrond zijn voor de schranklader ook een hydraulische grondboor, kettingsleuvenfrees, hydraulische breekhamer, betonkoudfreesmachine, rolveger, sneeuwblazer, palletvorken en bomenklem ontwikkeld. Een eenvoudig snelwisselsysteem vergemakkelijkt het uitwisselen van de verschillende aanbouwstukken.

Met een zijdelings over 1600 mm verstelbare dieplepelinrichting komt de Hytrack 1760 tot een graafdiepte van 3000 mm en een loshoogte van 4000 mm. Het draaibereik bedraagt 305 gr. . De freesmachine is traploos instelbaar in freesdiepten van 0-240 mm en in werkbreedten van 120-620 mm. De maximaal bereikbare freescapaciteit bedraagt 120 m2/h.

Motor, transmissie en pompunit zijn gezamenlijk op een montageslede gemonteerd achter de achterklep. Hierdoor zijn de aandrijfcomponenten gemakkelijk te bereiken en wordt een snelle de- en montage bewerkstelligd. De machine is standaard uitgevoerd op 11,5/80 x 15 banden, echter naar wens zijn ook 10,75 x 15; 7,00 x 16 banden te monteren.

De 3100 kg zware Hytrack 1760 schranklader is uitgerust met een 2400 cc dieselmotor die bij 2700 tpm een vermogen levert van 47 pk.

Reageer op dit artikel