nieuws

Hoogovens rekent komend halfjaar op lager resultaat

bouwbreed

De teruggang in de vraag naar staal en aluminium in West-Europa drukt het resultaat van Hoogovens ook in de eerste helft dit jaar. Het bedrijf geeft niet aan hoeveel het resultaat omlaag zal gaan. Eerder maakte Hoogovens bekend dat de winst in de tweede helft van 1995 te lijden heeft onder de verminderde vraag.

Dat bleek uit de bekendmaking van bestuursvoorzitter M. van Veen op een nieuwjaarsvideo van Hoogovens. Hij houdt daarin vast aan de voorspelling dat de winst uit de gewone bedrijfsuitoefening over geheel 1995 aanzienlijk boven het niveau van 1994 zal uitkomen. In dat jaar behaalde het concern een recordwinst van f. 354 miljoen.

Wel zal het nettoresultaat in de tweede helft van 1995 “duidelijk” lager zijn dan in de eerste zes maanden van het jaar. Toen boekte Hoogovens een nettowinst van f. 303 miljoen.

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus voorspelde de bestuursvoorzitter nog dat er sprake zou zijn van een wat lager winstniveau. Drie maanden later onderkende Van Veen dat Hoogovens last heeft van teruglopende vraag, met name uit Europa. De bestuursvoorzitter hield het echter op een tijdelijke zaak, omdat de klanten veel voorraden hebben opgebouwd.

Reageer op dit artikel