nieuws

Ham Kip investeert f. 100 mln in Belgie

bouwbreed

De Brabantse kippenslachterij Ham Kip uit Mierlo investeert de komende jaren f. 100 miljoen in een nieuwe vleeswaren- en verpakkingsfabriek in het Belgische Maasmechelen. In Maasmechelen worden 320 nieuwe arbeidsplaatsen gecreeerd.

Het particuliere bedrijf Ham wil de komende jaren sterk groeien in Belgie en Duitsland. In verband daarmee wordt al veel slachtvee aangevoerd vanuit Belgie. Daarnaast speelt de logistiek gunstige ligging van Maasmechelen ten opzichte van snelwegen een rol bij de vestiging in Belgisch Limburg.

“De keuze voor Belgie heeft niets te maken met een slecht overheidsbeleid in Nederland”, aldus vestigingsdirecteur A. Ham. “We willen ons vestigen in de buurt van de markt.” De beschikbaarheid van voldoende personeel heeft ook een rol gespeeld bij de keuze voor de Belgische grensgemeente.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels