nieuws

Haagse binnenstad en Scheveningen wordt per fiets bereikbaar

bouwbreed Premium

De gemeente Den Haag gaat de komende jaren een flink aantal maatregelen uitvoeren om het fietsen naar de binnenstad en Scheveningen aantrekkelijker te maken. Zo worden er meer fietsstroken aangelegd en wordt het oversteken op bepaalde plaatsen voor de fietsers vergemakkelijkt. Verder zullen in bepaalde eenrichtingsstraten fietsers in beide richtingen mogen rijden.

Ook krijgt de fietser voortaan bijzondere aandacht bij het instellen van omleidingsroutes en tijdelijke verkeersmaatregelen vanwege wegwerkzaamheden. Dit blijkt uit de notitie ‘Fietsen in Den Haag, voorstellen voor maatregelen om het fietsen in Den Haag te stimuleren’, die verantwoordelijk wethouder drs. H.J. Meijer, aan de raadscommissie heeft gestuurd. Met de maatregelen is de komende vier jaar f. 5,8 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel