nieuws

Geopende draaibrug kan niet meer dicht

bouwbreed

De Korrebrug over het Van Starkenborghkanaal in Groningen staat open en kan niet meer dicht. Een drijver van de draaibrug zit muurvast in het ijs. Daardoor is de brug onbeweegbaar en kan het autoverkeer er geen gebruik meer van maken. De oorzaak van het ongemak is de combinatie van lage temperaturen en de harde oostenwind.

De brug zal volgens een woordvoerder van de provincie Groningen open blijven totdat de dooi invalt. Medewerkers van de provincie hebben donderdagmorgen geprobeerd het ijs in en rond de drijver weg te hakken, maar het kwam net zo snel weer terug. Tegelijkertijd reden ze twee vrachtautootjes op de draaibrug in de hoop dat de drijver door het tegengewicht zou losschieten. Ook dit bood geen uitkomst.

Reageer op dit artikel