nieuws

Franse architect streek met winst congrescentrum

bouwbreed Premium

De regionale rekenkamer van Normandie heeft de gemeente Deauville (Calvados) aan de schandpaal genageld inzake de bouw van haar congrescentrum in het begin van de jaren negentig. De constructie heeft in totaal ruim f. 86 miljoen gekost, terwijl de aanbesteding slechts f. 50 miljoen voorspelde.

In zijn rapport hekelt de rekenkamer tevens de organisatie van het project. “De architect was de partner van de aannemer, maar ook directeur van het po.” In 1988 werd een openbare inschrijving gelanceerd voor de bouw van het congrescentrum. De rekenkamer vindt dat het programma destijds “slecht was voorbereid” en er van onderlinge concurrentie “vrijwel geen sprake” was.

“Alle winst van het po is naar architect Patrick Les Gosles gegaan, schrijven de boekhouders. Deze heeft meer dan f. 3,5 miljoen opgestreken.” Desgevraagd liet de burgemeester van Deauville, mevrouw Anne d’Ornano weten dat het congrescentrum haar geen “gewetensvragen” bezorgt. “De bouw en organisatie waren volledig legaal” aldus d’Ornano.

Reageer op dit artikel