nieuws

Foamglas tegen vocht voor dak Bion

bouwbreed Premium

Na vergelijking van verschillende dakbedekkingstypen is vanwege de bijzonder vocht- en temperatuursomstandigheden in Bion Overijssel BV, een grondreinigingsinstallatie, gekozen voor het ‘Kompactdakprincipe’. Bij dit bedrijf is het zelfs gedurende een groot deel van de zomer buiten kouder dan binnen, met als gevolg damptransport van binnen naar buiten. Als een dakbedekkingssysteem niet 100% dampdicht is zal vochtige lucht in het isolatiemateriaal condenseren en dat moest hier worden voorkomen.

Dit daksysteem heeft Foamglas, dus cellulair glas als basis. In totaal is ongeveer 8000 m2 van het dak door Westerik Dakwerken BV te Almelo, bedekt met Foamglas type T4. Het materiaal van Pittsburgh Corning Nederland BV te Nieuwegein laat zich goed verkleven. Daardoor behoeven de isolatie en het staaldak, waarop de Foamglas is aangebracht niet te worden doorboord voor mechanische bevestiging. Dat is van groot belang voor de ruimten vanwege de hoge dampspanning die er vrijwel continu heerst. Met de installatie in Almelo worden verontreinigingen met minerale olien, vluchtige aromatische koolwaterstoffen op biologische wijze uit de grond verwijderd.

Reageer op dit artikel