nieuws

Flevolandse bouw in de lift

bouwbreed

De export in de bouwnijverheid in Flevoland is in 1995 spectaculair gegroeid. De bouwsector exporteerde in 1995 bijna 14 procent meer dan in 1994. De stijging werd veroorzaakt door enkele grote bedrijven.

Dat komt naar voren uit de jaarlijkse Enquete Regionale Bedrijfsontwikkeling (ERBO) van de Kamer van Koophandel in Flevoland. De bouwnijverheid telt in Flevoland 550 bedrijven. Het gaat om aannemingsbedrijven, timmerwerken en grond-, weg- en waterbouwbedrijven. Ook afwerkingsbedrijven, zoals schilders- en glaszetbedrijven en installateurs behoren tot de sector. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de stijging van de werkgelegenheid in de Flevolandse bouwsector met 4,3 procent het hoogst is van alle sectoren.

De Flevolandse bouwbedrijven zijn zeer optimistisch gestemd over het komende jaar. Met name op gebied van investeringen en werkgelegenheid wordt een nieuwe groei verwacht. Meer dan de helft van de bouwondernemers (56 procent) verwacht in 1996 te gaan investeren en maar liefst 22 procent verwacht een uitbreiding van het personeelsbestand te ke realiseren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels