nieuws

Euregio breidt verder uit

bouwbreed

Het Duits-Nederlandse samenwerkingsverband Euregio telt over twee jaar 2,6 miljoen inwoners wat een stijging van 1 miljoen inhoudt. Dat gebeurt door de aansluiting van de Duitse steden Munster en Osnabruck, de Landkreis Osnabruck en de Kreis Warendorf. In Nederland verwacht Euregio een uitbreiding met het gewest Middel-IJssel dat Deventer, Zutphen en Apeldoorn omvat en met IJssel-Vecht dat de regio Zwolle omvat.

Daarmee zijn dan ook de werkbare grenzen van Euregio bereikt. Het gebied hoopt in aanzienlijke mate te ke profiteren van de transportlijn tussen het westen en oosten van Europa. In het verlengde daarvan ligt de ontwikkeling van gezamenlijke infrastructuurplannen en samenwerking op bijvoorbeeld (beroeps)onderwijskundig gebied. Ook het toerisme zal naar verwacht van de ontwikkelingen profiteren. De EU stelt voor de versterking van de economie enkele tientallen miljoenen beschikbaar.

Reageer op dit artikel