nieuws

Easy-Load aanhanger laat laadvloer simpel zakken

bouwbreed

Met de Easy-Load aanhanger van Expresso Transportgerate GmbH, Kassel behoren volgens deze fabrikant, laad- en losproblemen van klein zwaar materieel tot het verleden.

Om het niveauverschil tussen aanhanger-laadvloer en wegoppervlak te overbruggen zijn oprijbalken of oprijwiggen niet nodig, daar de laadvloer simpel elektro-hydraulisch is neer te laten.

De neergelaten laadvloer kan over de volledige lengte worden bereden. Na belading wordt de laadvloer circa 400 mm omhoog gebracht en in rijpositie gefixeerd.

De Easy-Load serie aanhangers omvat standaard eenassige modellen met laadvermogens van 1200 kg tot twee-assige wagens met een toegestane belasting tot 2100 kg. Het laadvloeroppervlak varieert van 2500 x 1250 mm tot 4000 x 1800 mm.

Het chassis van de Easy-Load is geconstrueerd uit stabiele kokerprofiel. De enkelvoudige wielvering is uitgerust met instelbare schokdempers.

Zijwanden-, vloer- en resterende beplating zijn geconstrueerd uit aluminium. Afhankelijk van de aard van de meest te vervoeren goederen is de laadvloer te construeren uit watervast verlijmd hout, uit slipremmende zeefdrukplaten, geprofileerd aluminium plaatmateriaal of een met slijtvast rubber beklede stalen laadvloer. De achterklep wordt hydraulisch geopend en gesloten. De aanhangers zijn ook leverbaar met gesloten opbouw.

Voor bijzonder transport worden door Expresso Transportgerate volgens dit concept ook aanhangers geleverd in lengten tot 10 meter.

Reageer op dit artikel