nieuws

Duurzame toepassing van verf in de bouw

bouwbreed

De stand van Sikkens staat in het teken van duurzame toepassing van verf in bouw en onderhoud, hoewel het bedrijf zegt dat nog niet voor alle voorkomende schilderkarweien een bevredigende milieutechnische oplossing is gevonden. Voor de meeste toegepaste verfsystemen heeft het bedrijf inmiddels echter alternatieven die het milieu ontzien, zoals watergedragen en high solid varianten of dispersiemuurverven waaruit de te vluchtige verdunningen zijn verwijderd.

Door zijn geringe onderhoudsbehoefte rekent Sikkens ook de alkydharslak Rubbol SB onder de alternatieven, omdat gerekend over de totale levensduur van de verflaag per saldo minder vluchtige stoffen en verfafval in het milieu komen dan bij conventionele alkydharsverven.

Reageer op dit artikel