nieuws

DSM overweegt bouw van fabriek

bouwbreed

DSM overweegt een nieuwe kunststoffabriek te bouwen nu het van BP Chemicals een licentie heeft gekregen voor de produktie van een speciaal soort polyetheen. Het concern neemt in de loop van dit jaar een besluit over de bouw van een fabriek met een produktiecapaciteit van 200.000 ton.

DSM wil in principe de fabriek bouwen, maar het concern onderzoekt nog nadere details. Zo wordt bekeken waar de eenheid moet worden gevestigd. Een van de kandidaten is natuurlijk Geleen.

“Geleen zou ke, maar ook andere Europese plaatsen worden bekeken”, aldus de DSM-woordvoerder. Het concern denkt zo’n f. 300 tot f. 350 miljoen nodig hebben voor de bouw.

Eind vorige week werd bekend dat DSM f. 150 miljoen investeert in een nieuwe Geleense ureumfabriek. De chemiegigant denkt dit jaar bijna f. 1 miljard te investeren.

Het polyetheen, ofwel in vaktaal C6 Lineaire Lagedichtheid Polyetheen, wordt gebruikt voor de vervaardiging van folies. Door de licentie kan DSM zijn leidende positie als polyetheenleverancier versterken.

De business group Polyethylene, onderdeel van DSM, produceert per jaar zo’n 950.000 ton materiaal.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels