nieuws

Drenthe onderzoekt realisatie nationaal Gevangenismuseum

bouwbreed

De provincie Drenthe wil de mogelijkheid laten onderzoeken voor de bouw van een nationaal Gevangenismuseum in een werkgesticht van Justitie te Veenhuizen. In dit monumentale gebouw zijn nu nog dagelijks gevangenen van strafinrichting Esserheem aan het klussen. Justitie denkt er over om het gesticht af te stoten.

Een nationaal Gevangenismuseum zou veel toeristen naar Veenhuizen ke lokken, zo meent de provincie. Men stelt daarom f. 20.000 beschikbaar voor het maken van een voorlopig bedrijfsplan, dat ondermeer moet uitwijzen of verbouw van de bestaande gebouwen dan wel nieuwbouw de voorkeur geniet.

Mocht het museum komen, dan gaat het huidige Veenhuizer gevangenismuseum op in de nationale variant. Met het po kan naar verwachting pas over enkele jaren worden begonnen.

Reageer op dit artikel