nieuws

Directeur De Jong tevreden over ontwikkeling: Bouwvakbeurs wordt meer een ‘totaalbeurs’

bouwbreed

A.A. de Jong, directeur van de Prins Bernhardhoeve en gastheer van de Nederlandse Bouwvakbeurs 1996, zegt tevreden te zijn over de ontwikkeling die de beurs heeft doorgemaakt. “Het is steeds meer een totaalbeurs voor de professonals in de bouw geworden.” Een beurs ook die behoorlijk wat publiek trekt. Vorig jaar trokken 63.000 bezoekers langs de stands. Dit jaar wordt op minstens hetzelfde aantal gerekend.

“Het medium vakbeurs”, zo zegt De Jong tijdens de presentatie van de nieuwe editie van ‘zijn’ Bouwvakbeurs, “heeft zich goed ontwikkeld. Het is veel meer geworden dan een gezellig uitje van de baas en zijn personeel. De bezoekers die nu naar deze beurs komen hebben een doel. Hebben voor zichzelf bepaald waarvoor ze naar de beurs komen en willen het maximale uit zo’n dag halen.” Daarbij staat volgens de directeur het leggen van nieuwe contacten en het verstevigen van bestaande centraal. “Het is vervolgens aan de exposanten om daarop in te spelen. De exposanten moeten wel weten dat ze met een kritischer publiek te maken hebben. Namelijk de professional die weet waarom hij naar de beurs is gekomen.”

Net als vorig jaar wordt de totale Prins Bernhardhoeve voor de Nederlandse Bouwvakbeurs 1996 ingezet. Dat betekent dat de beurs een aanbod van 40.000 m2 heeft, onderverdeeld over zeven hallen. Hieraan wordt nog een tijdelijke aanbouw van 1500 m2 toegevoegd. In deze aanbouw zal het Doorwerkdorp van bureau Verletbestrijding worden ondergebracht.

Positieve lijn

De grote belangstelling voor de ondernemingen om zich op de beurs te presenteren is volgens De Jong het logische gevolg van de positieve lijn waarin de bouwmarkt zich kan verheugen. “Vorig jaar, in ’95, is een forse groei in de bouwproduktie ingezet. Een trend die volgens het Economisch Instituut Bouwnijverheid in sommige sectoren zal aanhouden. Zo zal de omvang van de totale grond-, water- en wegenbouwmarkt met ongeveer vier procent naar bijna f. 13 miljard stijgen. Daarnaast zijn de arbeidsmarktvoorzieningen ook niet slecht.”

Volgens De Jong een combinatie van factoren die voor de bouwmarkt dus positief uitvalt. “Actieve ondernemers in de bouw grijpen deze ontwikkelingen en verwachtingen met beide handen aan om zich met duurzame en kwalitatief hoogstaande produkten en diensten te profileren. En daar plukken wij met een beurs als deze weer de vruchten van.”

Bezoekers

Vorig jaar trok de jaarlijkse Nederlandse Bouwvakbeurs zo’n 63.000 bezoekers. De Jong zegt er op te rekenen dit aantal in ieder geval te evenaren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels