nieuws

Den Haag houdt hoop op halte hogesnelheidstrein

bouwbreed

Een nog aan te trekken extern bureau gaat zich buigen over het voor- en tegen van een hogesnelheidslijn over bestaand spoor. Dat is de belangrijkste uitkomst van het bestuurlijk overleg dat de zestien Haaglanden-gemeenten deze week met minister Jorritsma van Verkeer en Vervoer en minister De Boer van VROM over de hogesnelheidslijn hebben gehouden.

Met dit besluit is de hoop van de gemeente Den Haag op een halteplaats in de snelverbinding Amsterdam-Parijs nog niet helemaal de bodem ingeslagen. Het kabinet opteert voor de aanleg van een nieuwe spoorlijn deels door het Groene Hart. In deze variant raast de hogesnelheidstrein de residentie voorbij. Alleen in de zogenoemde TU-Delft variant waarbij de trein over bestaand spoor blijft rijden stopt hij in Den Haag. Verkeer en Waterstaat heeft echter altijd geroepen dat dit niet kan. Nu is afgesproken dat een extern bureau die voor- en tegenargumenten bekijken. In april neemt het kabinet een definitief besluit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels