nieuws

De Boer en Jorritsma nemen spoorlijnen op in SVV-2

bouwbreed

De spoorlijnen Lelystad-Zwolle oftewel de zogenoemde Hanzelijn en Axel-Zelzate goederenspoorlijn in Zeeuws-Vlaanderen worden als nieuwe verbindingen in het SVV-2 opgenomen.

Dat blijkt uit het kabinetsstandpunt van de tweede partiele herziening van het Tweede Structuurschema Verkeer en Vervoer (SVV-2) dat de ministers Jorritsma van Verkeer en Waterstaat en De Boer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. Door aanleg van de Hanzespoorlijn wordt een ontbrekende schakel in het landelijk en regionaal spoorwegnet ingevuld. Met de realisatie van deze spoorlijn worden de openbaar vervoerverbindingen en reistijden tussen vooral de noordvleugel van de Randstad en het noorden en noordoosten van ons land aanzienlijk verbeterd. Axel-Zelzate betreft een nieuwe spoorlijn aan de oostzijde van het kanaal Gent-Terneuzen voor een betere aansluiting van de daar gelegen bedrijventerreinen op het Europese net. De spoorlijnen zijn opgenomen in het planstudieprogramma van het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT) 1996-2000. Na opname in het SVV-2 zal voor de spoorlijnen de Tracewetprocedure gestart ke worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels