nieuws

Computerprogramma ‘Brawesta’ versie 2.1

bouwbreed Premium

Het Staalbouw Instituut heeft een nieuwe versie (2.1) uitgebracht van het computerprogramma ‘Brawesta’ (Brandwerendheid van staalconstructies). Ten opzichte van versie 2.0, uitgebracht in 1994, is een aantal wijzigingen aangebracht. Er zijn vier isolatiematerialen toegevoegd of gewijzigd. Ook zijn de berekening van de kolommen vereenvoudigd. Bovendien zijn enkele kleine, visuele verbeteringen aangebracht.

Het programma ‘Brawesta’ is door TNO-Bouw geschreven voor MS-Dos computers. Het voorziet in berekenen van de brandwerendheid van constructie-elementen in een staalconstructie volgens NEN 6072. Het programma is bestemd voor ontwerpers, constructeurs, brandweren, bouwtoezichten en staalconstructiebedrijven die te maken hebben met ontwerp en toetsen van staalconstructies.

Inlichtingen: Staalbouw Instituut, tel. 010-4110435.

Reageer op dit artikel