nieuws

Bouw Citta Romana ligt stil door ruzie

bouwbreed

De relatie tussen de Belgische aannemer Ibens en de projectontwikkelaars Lisman/Colthof is aardig vertroebeld. De bouw van het luxueuze ressort Citta Romana in Hellevoetsluis ligt stil, omdat Ibens miljoenen eist van de ontwikkelaars. Lisman/Colthof op hun beurt eisen dat het po wordt afgebouwd en dat er een schadevergoeding wordt betaald.

Het po ligt volgens de betrokkenen al vijf maanden achter op schema. “De eerste oplevering zou 15 augustus vorig jaar plaatsvinden. Inmiddels hebben we die datum verschoven naar 15 april”, aldus een ontwikkelaar van Lisman in Houten. “Voorlopig kost het ons niets. We zitten op het geld, omdat het po goed verkocht is. Van de eerste fase van 119 woningen zijn er 89 verkocht en van de tweede fase tweederde. Onze continuiteit komt daarom niet in gevaar, eerder die van aannemer.”

De bouwer, die eigenlijk een aantal onderaannemers coordineert, zegt gelijk te hebben en heeft het terrein afgezet. Hij doet beroep op retentie. Hij zegt een achterstand in betaling te hebben van f. 5 miljoen.

Lisman zegt niet gekozen te hebben voor deze Belgische aannemer. “Natuurlijk zijn in Nederland ook aannemers te vinden. Maar Colthof werkt reeds met deze aannemer bij onder andere een po in Breskens.”

Reageer op dit artikel