nieuws

Boskalis neemt meerderheidsbelang in Finse baggeraar

bouwbreed

Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft een meerderheidsbelang van 80 procent genomen in het Finse bagger- en bouwbedrijf Terramare OY. Boskalis had reeds een belang van 40 procent in dit bedrijf.

Terramare is voornamelijk actief in Scandinavie op het gebied van baggeren, rotsfragmentatie onder water, havenconstructie, funderingen, heiwerken en stabilisatie ten behoeve van wegenaanleg. De activiteiten van Terramare sluiten goed aan op de infrastructurele activiteiten die Boskalis in Noordwest Europa uitvoert. het belang in Terramare betekent een uitbreiding en versterking van de positie van Boskalis in Schandinavie. Terramare heeft een omzetniveau van circa f. 70 miljoen per jaar en heeft 300 medewerkers in dienst.

De vorige investering in een bedrijf door Boskalis betrof de overname van de Nederlandse Markus Groep in oktober vorig jaar.

Reageer op dit artikel