nieuws

Bam bouwt 250 woningen aan De Zaan

bouwbreed

Bam Woningbouwontwikkeling BV zal in samenwerking met Woningstichting Patrimonium uit Amsterdam 250 woningen aan De Zaan in Zaanstad realiseren. Het stedebouwkundig plan is van het Franse architectenduo Tania Concko en Pierre Gautier.

De Franse architecten hebben de veertien verschillende complexen met eengezinswoningen en appartementen uit het plan de Zaanwerf opgedeeld in drie blokken omgeven met waterpartijen. Een lange wandelsteiger langs De Zaan verbindt de delen.

Het betreft 185 koopwoningen met prijzen van f. 225.000 tot f. 500.000 en 65 sociale- en premiehuurwoningen. Onder de woningen komen parkeerkelders en verder is ruimte gemaakt voor bedrijfsruimten waaronder een horecavestiging met terras aan het water. De ontwerpen van de woningcomplexen zijn van Concko en Gautier, Claus en Kaan Architekten uit Amsterdam en Van de Oever, Zaaijer, Roodbeen en Partners uit Amsterdam. Bam Woningbouw begint met de bouw van de eerste fase zodra er voldoende woningen verkocht zijn.

Reageer op dit artikel