nieuws

Architectuurnacht met prijsvraag over Museumplein

bouwbreed Premium

Stichting De Bouw/Kunst in Leeuwarden houdt zaterdag 29 juni voor de negende keer ‘De Nacht van de Architectuur’. Het evenement vindt ditmaal plaats in Drachten, kort voor de Internationale Dag voor de Architectuur op 1 juli aanstaande.

Op het programma staat een rondrit langs een uitgezette architectuurroute door Drachten. In De Lawei aldaar vindt een discussie plaats waarin de architectuur van Drachten centraal staat. Daarnaast is een architectuurtentoonstelling te bezichtigen.

Naar aanleiding van ‘De Nacht van de Architectuur’ wordt een ideeenprijsvraag georganiseerd. Deelnemers moeten een ontwerp maken voor de invulling van het Museumplein in Drachten. Vanaf 10 maart ke geinteresseerden hiervoor formulieren aanvragen; de sluitingstermijn voor de inzendingen is 31 mei. Het winnende ontwerp wordt op 29 juni bekend gemaakt. Daarnaast is er nog een publieksprijsvraag waarbij mensen het mooiste en lelijkste gebouw van Drachten mogen kiezen.

Nadere informatie is te verkrijgen bij het pobureau van het Instituut voor Service Management, telefoon 058-2330464.

Reageer op dit artikel