nieuws

Antwerpen weet geen plaats voor ‘Eurostadion’

bouwbreed

Het gemeentebestuur van Antwerpen dat eerder besloot tot de bouw van een groot ‘Eurostadion’ is het in zijn jongste vergadering niet eens ke worden over de plaats waar dit stadion moet verrijzen. Daardoor kan Antwerpen zich niet meer kandidaat stellen als gaststad voor het Europees kampioenschap voetbal in het jaar 2000 dat in Belgie en Nederland wordt gehouden. De aanmeldingstermijn bij de Europese voetbalbond (UEFA) sloot op 18 januari jl.

Het stadsbestuur wilde dat het nieuwe stadion in het Antwerpse havengebied nabij het Straatsburgdok zou worden gebouwd. De Antwerpse havenautoriteiten en de havenbedrijven wilden daar echter niets van weten zodat wethouder Delwaide die de belangen van de haven vertegenwoordigt in het stadsbestuur zijn veto uitsprak tegen genoemde locatie. Burgemeester en wethouders van Antwerpen konden daarop alleen maar constateren dat het EK Voetbal 2000, dat een geweldige promotie voor Antwerpen met zich mee had ke brengen, aan de stad voorbij zal gaan. Volgens de Antwerpse burgemeester Detiege is het po hiermee evenwel niet helemaal van de baan.

Reageer op dit artikel