nieuws

Nederlands ontwerp voor park bij Potsdamer Platz

bouwbreed

Bij het Potsdamer Platz in Berlijn komen twee grote parken. De internationale ontwerpprijsvraag daarvoor leverde 154 inzendingen, waaruit die van het jonge Nederlandse bureau DS en het Zwitserse bureau Weber en Saurer zijn geselecteerd voor een tweede ronde.

Zij krijgen twee maanden de tijd om hun ontwerp verder uit te werken, waarna de definitieve keuze wordt gemaakt, omdat de internationale jury niet direct een eerste prijswinnaar heeft aangewezen.

De parken vergen een investering van ongeveer DM 8,5 miljoen en moeten rond 2002 voltooid zijn, als ook de bouwwerken rond het Postdamer Platz klaar zijn.

De ontwerpers Maike van Stiphout en Bruno Doedens van het in Ouderkerk aan de Amstel gevestigde bureau DS wonnen met hun inzending een prijs van DM 41.000. Kenmerk van hun plan is een 450 meter lange “grassculptuur” die oploopt tot een hoogte van meer dan vier meter en negentig graden om zijn as draait en een twaalf meter hoog “sterrendak” van honderden kleine lampjes.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels