nieuws

Rapport biedt zeven standaardbestekken van Europese landen

bouwbreed

De International Construction Information Society (ICIS) heeft een rapport uitgegeven met een overzicht van zeven standaardbestekken uit evenveel Europese landen. Het is gebaseerd op een proefschrift van B. Mindt uit Zwitserland.

In het rapport worden de wezenlijke verschillen tussen de bestekssystemen behandeld, zowel als de contractvormen, de taken en de verantwoordelijkheden van de bouwpartners. Ook biedt het rapport inzicht in de positie van aannemers, toeleveranciers en adviseurs die zich bezighouden met grensoverschrijdende activiteiten. ICIS heeft besloten het rapport uit te geven, omdat er nog geen standaardbestek bestaat voor geheel Europa. Het rapport heeft als titel ‘State, trends and perspectives of National Specification Systems in European Construction’ en is geschreven in het Engels.

Het ICIS-rapport is te verkrijgen bij Stabu te Ede, telefoon 08380-33026 en bij CROW te Ede, tel. 08380-20410.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels