nieuws

Betonnen woning in de vorm van halve bol

bouwbreed

In het Park Ridderhof te Lage Vuursche wordt een prototype gebouwd van een betonnen woning in de vorm van een halve bol. De prefab onderdelen zijn geproduceerd door Van den Berg’s betonbedrijf BV te Raalte. In totaal worden acht schaaldelen geplaatst op een cirkelvormige onderbouw met een diameter van acht meter. In het middelpunt van de cirkel is de constructie inwendig vier meter hoog.

De woning is in eerste instantie bedoeld als recreatiewoning. De woning is ontworpen door Van Oostenrijk te Hilversum en heeft de naam ‘Futurist 2000′ gekregen. De uitvoering geschiedt door Futuro Construction BV, een door enthousiaste particulieren voor de gelegenheid opgerichte rechtspersoon. Volgens Van den Berg’s zijn de sterke punten het exclusieve ontwerp, de originele details en de zeer snelle bouwtijd. Op de foto zijn vier van de prefab segmenten van de halve bol te zien.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels