nieuws

Uitbreiding Deens Vikingschipmuseum in handen van Larsen

bouwbreed

Het architectonisch als opmerkelijk bekend staande Vikingschipmuseum in het Deense Roskilde wordt uitgebreid. Het ontwerp zal echter niet worden geleverd door de oorspronkelijke schepper, Erik Chr. Sorensen, maar door Henning Larsen. Laatstgenoemde sleepte de opdracht in de wacht na de verplicht aan de EU-regels onderworpen inschrijving, waarbij bij gelijke kwaliteit de prijs de doorslag moet geven.

Het budget waarover Larsen komt te beschikken bedraagt omgerekend f. 15 miljoen en wordt gefinancierd door een institutionele belegger, in casu het vakantiegeldenfonds (Feriefonden). Beoogd wordt de maritieme kant van de vikingenhistorie sterker te benadrukken. Tegen die achtergrond wordt bij het uit 1968 stammende museum voor f. 30 miljoen ook een historiserend havenareaal toegevoegd. Uiteindelijk doel is de realisering van een toeristische topattractie en betere faciliteiten voor wetenschappelijk onderzoek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels