nieuws

Oliestookketel gebruikt weinig vloeroppervlak

bouwbreed

De Dietrich heeft een nieuwe serie gietijzeren Hoog Rendementsketels op de markt gebracht, die een rendement halen tot 94%. Deze serie type 1103/130 V, 1103/130 V en 1105/130 V, kenmerkt zich door een heel beperkt vloeroppervlak gebruik.

Mede daardoor is de ketel met warmwatervoorziening redelijk gemakkelijk te integreren in nieuwbouw en renovatiewoningen, mits voldoende hoogte aanwezig is. De boiler van 130 liter is namelijk op het gedeelte van de CV-installatie geplaatst. De ketels hebben een capaciteit van 16 tot en met 33 kW.

De ketels zijn zowel uit te voeren met een stookoliebranders met of zonde voorverwarmer. De boiler is geemailleerd. Dankzij een fors gedimensioneerde warmtewisselaar met een spiraalpijp, wordt het sanitaire water snel opgewarmd.. Een goede isolatie rondom, van cfk-vrij Polyurethaanschuim beperkt in hoge mate de afkoeling van de boiler.

De ketel van De Dietrich Thermique te Niederbronn-Les Bains Cedex in Frankrijk is 1685 mm hoog 620 mm breed en 618 mm diep. Voor de oliebrander komt er nog 268 mm bij. Het is ook mogelijk de ketel uit te rusten met een boiler van 150 liter. In dat geval wordt deze horizontaal onder de ketel geplaatst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels