nieuws

TVVL houdt studiedag over luchtkwaliteit in archieven en musea

bouwbreed

Op donderdag 23 maart houdt de TVVL, de Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen, een lezing over de ‘Luchtkwaliteitbeheersing van archiefruimten en museumdepots’. Ze wordt gehouden in het congrescentrum Papendal in Arnhem.

De lezing is gebaseerd op onderzoeken van desbetreffende ruimten door de Rijksgebouwendienst. De ruimten zijn sterk onderhevig aan de agressieve vervuilde omgevingslucht.

Vandaar dat de Rijksgebouwendienst in samenwerking met deskundige installateurs, installaties heeft laten ontwikkelen, die beantwoorden aan het door de overheid opgestelde ‘Deltaplan Cultuurbehoud’. De nadruk ligt daarbij behalve op het goed functioneren van de installaties op het meten, regelen en onderhouden van de luchtkwaliteit. Belangstellenden ke contact opnemen met TVVL te Amersfoort.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels