nieuws

Zwolle bouwt achter station 500 woningen

bouwbreed Premium

In het eerste kwartaal 1996 wordt in Zwolle een begin gemaakt met de bouw van 500 woningen, waarvan 260 koopwoningen van het Zwolse Interheem BV. Woningbouwvereniging SAVO te Zwolle is verantwoordelijk voor de realisatie van de huurwoningen. Met het po is een bedrag van – 150 miljoen gemoeid.

De woningen verrijzen achter het station in Zwolle. Voor het ontwerp tekenden onder andere Scala Architekten en Roeleveld Sikkes uit Den Haag, Morshuis in Hoogeveen en het Rotterdamse architectenbureau Kees Christiaanse a en p BV.

Volgens gemeentelijk medewerker Henk Boesenkool biedt het terrein, dat de naam Hanzeland draagt, nog ruimte voor 100.000 m2 kantoorruimte en 60.000 m2 bedrijfsruimte. Zo zou onder andere de Verzekeringsmaatschappij Unive medio 1996 aanvangen met de bouw van een kantoor (10.000 m2). Het Agrarisch Opleidingscentrum (AOC) bouwt een school voor 1200 leerlingen bouwen en de gemeente Zwolle realiseert in 1997 een stadskantoor (18.000 m2) op Hanzeland. Momenteel wordt het terrein gesaneerd en bouwrijp gemaakt.

Reageer op dit artikel