nieuws

Zweden verwachten

bouwbreed Premium

acties tegen bouw Sontbrug

De inlichtingendienst van de Zweedse politie is in verhoogde staat van paraatheid gebracht in verband met mogelijke sabotage bij de start van de bouw van de Sontbrug aan de kant van Malmo. Algemeen directeur Anders Eriksson van de dienst Sapo zegt tegenover de Deense krant Politiken over “aan geen twijfel onderhevige informatie” te beschikken, dat er sabotageplannen bestaan. Deze duiden op acties van “een in Zweden tot nu ongekende omvang”.

De Sapo houdt in dit verband extremistische milieugroeperingen in de gaten en werkt daarbij samen met de veiligheidspolitie van Denemarken. Aan de regering in Stockholm is een rapport overhandigd.

In Denemarken zijn de werkzaamheden aan de aanvullende landvoorzieningen al twee jaar geleden begonnen en hier is inderdaad sprake geweest van enig vandalisme. Maar de acties die volgens de Sapo-chef nu worden verwacht zijn veel ernstiger van aard. De eerste spade bij Malmo wordt officieel verricht op 20 december.

Reageer op dit artikel