nieuws

Zonnelantaarns in provincie Flevoland

bouwbreed Premium

De provincie Flevoland en energiemaatschappij NUON beginnen een proefpo voor het plaatsen van lantaarnpalen met zonnecelpanelen. Een tiental nu nog onverlichte kruispunten in Oostelijk- en Zuidelijk-Flevoland wordt voorzien van deze lantaarnpalen.

De proef moet voor zowel de provincie Flevoland als de NUON uitwijzen of de lantaarns in de toekomst op grote schaal ke worden toegepast. De installatie is zo ontworpen dat de lantaarns gaan branden zodra het donker wordt. De zonnecelpanelen laden accu’s op die voldoende capaciteit hebben om gedurende negen maanden de unit van 18 watt te laten branden. ’s Winters kan een laadregelaar de lampen ook op 7 watt laten branden.

De kosten van het po bedragen ruim f. 177.000. De Novem subsidieert het po met f. 60.000.

Reageer op dit artikel