nieuws

Woningbouw in water bij Lelystad begint medio 1996

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Bouwfonds Woningbouw BV uit Amersfoort begint volgend voorjaar met het opspuiten van bouwgrond in het IJsselmeer bij Lelystad. Op de landtong die dan ontstaat wordt naar verwachting na de zomervakantie van 1996 begonnen met de bouw van 123 woningen. De totale kosten van het po belopen f. 50 miljoen.

Het plan wordt uitgevoerd naast de jachthaven Flevo Marina in Lelystad. Het gaat om verschillende woningtypes, zowel vrijstaand als twee-onder-een-kap woningen. Ook komt er een appartementencomplex in de vorm van een vuurtoren. De eerste woningen zullen naar verwachting in 1997 worden opgeleverd. Het po zal niet openbaar worden aanbesteed. Ook vindt er geen meervoudige selectie plaats. De poontwikkelaar gaat vermoedelijk in zee met twee (nog niet genoemde) aannemers.

Reageer op dit artikel