nieuws

Winkelcentrum ‘Maastrichter ster’

bouwbreed Premium

De Pogroep Devincentiis uit Maasmechelen (Belgie) heeft plannen voor de bouw van een winkelcentrum Maastrichter Ster in Vroenhoven (gemeente Riemst) in Belgisch-Limburg. Op een terrein van 40.000 m2 worden gevestigd: een tuincentrum 10.000 m2, een bouwmarkt, auto-showrooms en bedrijven die zich bezig houden met de verkoop van boten, caravans en tenten. Er worden tevens ruimten ingericht voor een restaurant en kleinere winkels in de foodsector.

Er worden grote hallen gebouwd, die onderverdeeld worden in kleinere of grotere eenheden. De investering bedraagt f. 55 miljoen. Het schetsplan is ontwikkeld door de opdrachtgever zelf. Communication-line Maastricht ontwikkelde de voorlopige vormgeving. Voor de definitieve plannen worden Engelse en Franse architecten aangetrokken.

Alvorens met de bouw begonnen kan worden moet het bestemmingsplan, nu nog agrarisch gebied, gewijzigd worden. Daar hebben burgemeester en schepenen van de gemeente Riemst geen problemen mee. Het plan werd maandagavond officieel gepresenteerd.

Reageer op dit artikel