nieuws

Volvo neemt Pel-Job over

bouwbreed Premium

Volvo Construction Equipment Corporation, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd te Brussel, maakt bekend dat het de Groupe Pel-Job uit Frankrijk heeft overgenomen.

De Groupe Pel-Job uit het Franse Annecy-le-Vieux, is een van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van de mini-graafmachines in Europa. De groep ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed leveringsprogramma en kent een sterke marktpositie in landen als Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italie. Als aanvulling op hun bekende Pel-Job mini-graafmachines produceert het bedrijf tevens een lijn compacte wielladers en dumpers en vooral niet te vergeten de multifunktionele Mecalac grondverzetmachine. De verkoop van Pel-Job machines ligt in Nederland in handen van Van Gemert BV uit Waddinxveen, terwijl Mecalac in Nederland vertegenwoordigd wordt door THS uit Maasland.

Voor Volvo (VCEC) is deze overname een welkome aanvulling op hun leveringsprogramma. Waar het de kleinere wielladers betrof had men reeds goede programma-lijnen in de vorm van de Zettelmeyer-produkten die in Nederland op de markt worden gebracht door Kuiken te Emmeloord.

Op dit moment is nog niets bekend over een eventuele importeursruil of -overname.

De Franse Groupe Pel-Job, onder andere producent van de bekende Pel-Job mini-graafmachines en de multifunktionele grondverzetmachine Mecalac is vanaf heden in handen van de Volvo Construction Equipment Corporation.

Reageer op dit artikel