nieuws

Versnelde aanleg Koegrastunnel N9

bouwbreed

Rijkswaterstaat directie Noord-Holland zal de Koegrastunnel in rijksweg N9 tussen Alkmaar en Den Helder versneld aanleggen. De aanleg was oorspronkelijk gepland na het jaar 2000. Door medefinanciering van de provincie Noord-Holland ( f. 3 miljoen) en de regio wordt nu voor 1998 begonnen met de tunnel waarmee in totaal f. 30 miljoen is gemoeid.

Rijkswaterstaat, dat f. 24 miljoen bijdraagt, is al enige tijd bezig met het opknappen van de N9. Deze tweebaans autoweg leverde in het verleden veel verkeersopstoppingen en ongevallen op doordat de weg door verscheidene dorpskernen leidt. Omzetten in een snelweg bleek niet haalbaar, waarna Rijkswaterstaat in overleg met de provincie en de regio besloot om de N9 om te bouwen tot autoweg.

Reageer op dit artikel