nieuws

U-bouwer van NBM-Amstelland drijft omzet verder op

bouwbreed

NBM-Amstelland Bouw heeft een goed jaar achter de rug. De utiliteitsbouwer wist de omzet over 1996 te brengen op een niveau van f. 725 miljoen. De groei met f. 181 miljoen is deels toe te schrijven aan de inlijving van Dirk Verstoep. Verstoep maakte tot eind 1994 deel uit van de divisie NBM-Amstelland Infrastructuur en Milieu.

“Gegeven de lage marktprijzen is het beleid voor de komende jaren er op gericht om onder andere door een efficienter bedrijfsproces en verhoging van de kwaliteit van de organisatie het resultaat op de werken te verbeteren en de kosten van falen scherp in de gaten te blijven houden”, meldt de directie in het laatste personeelsmagazine.

In de laatste maanden van 1995 werd als nieuw onderdeel van Bouw, NBM-Amstelland Management en Contracting, opgericht. Het Bredase bedrijf richt zich voornamelijk op het verwerven en managen van turn-key projecten in binnen- en buitenland. “We positioneren het nieuwe bedrijf als de ‘construction manager/general contractor’, die het bouwproces beheerst en voor de opdrachtgever het aanspreekpunt is en als zodanig zijn verantwoordelijkheden accepteert en zijn financiele en technische garanties verschaft. In eerste instantie richten we ons op het industriele deel van de markt.”

Reageer op dit artikel