nieuws

Triodos Bank en Bam bouwen ‘groene’ huizen in Enschede

bouwbreed

In Enschede worden 36 ‘groene’ woningen gebouwd. Het bouwplan is het eerste in een serie ecologische woningbouwpoen, die Triodos Bank, projectontwikkelaar Bam Woningbouw en het ingenieursbureau E-Collection op de markt brengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een fiscale regeling waardoor de woningen goedkoper ke worden gefinancierd.

Bij de bouw van de woningen wordt optimaal gebruik gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen. Er zullen zoveel mogelijk natuurlijke materialen worden toegepast. Elke woning is lood- en pvc-vrij en krijgt zonnecollectoren. Door de fiscale voordelen worden de groene woningen niet duurder dan gangbare nieuwbouw-huizen, zo deelt Triodos Bank mee. Volgens de bank is de combinatie van plan op meer plaatsen in Nederland groene woningen te bouwen.

Reageer op dit artikel