nieuws

Symposium over landgoederen

bouwbreed Premium

Nieuwe landgoederen staan centraal op een symposium van de drie Noordelijke provincies en het ministerie van LNV op vrijdag 15 december in Assen. Vier teams, elk bestaande uit een poontwikkelaar, een financier en een ontwerper, presenteren op deze dag een ontwerp dat ook daadwerkelijk uitgevoerd zal worden.

De ontwerpen zijn gemaakt naar aanleiding van een landelijke prijsvraag die werd uitgeschreven door de ministeries van VROM en LNV. De vier betrokken poontwikkelaars – Heidemij Advies, Kuiper Compagnons, Grontmij en Ingenieursbureau Oranjewoud – hebben samen met landschapsarchitecten en stedebouwkundigen ontwerpen gemaakt voor landgoederen in Schoonebeek, Heerenveen en Nieuw-Buinen.

Sprekers van de provincie Drenthe, de gemeente Heerenveen en de commissie Bosuitbreiding en Bosschap alsmede een aantal landschapsarchitecten gaan in op de vraag waarom landgoederen van belang zijn en hoe het ideale landgoed eruit moet zien. Ook wordt ingegaan op de maatschappelijke en financiele haalbaarheid.

Het symposium op 15 december duurt van 9.00 uur tot 16.30 uur en wordt gehouden op het provinciehuis in Assen.

Reageer op dit artikel