nieuws

Station Roermond moet beter ogen

bouwbreed

De omgeving van het gebied rond het NS-Station in Roermond krijgt een facelift. De gemeente wil, samen met NS vastgoed en Rabo Vastgoed, een plan maken om onder meer een betere aansluiting van Roermond-Oost op het centrum te bewerkstelligen en de verpieterde achterzijde van het NS-Station een beter aanzien te geven. Ook staan nieuwe winkelvoorzieningen op het programma, een loopbrug naar het station en uitbreiding van de parkeervoorzieningen.

Drie adviesbureaus krijgen de kans om een offerte in te dienen. Het stationsgebied strekt zich uit van de Kapellerlaan tot de Venloseweg aan beide zijden van het spoorwegemplacement. Op de plek van de leegstaande moutfabriek is een nieuwe tweede toegang gepland tot het NS-Station.

Reageer op dit artikel