nieuws

Spijkeren en nieten met Senco machines

bouwbreed Premium

Poppers-Systems BV te Almere brengt binnenkort vier nieuwe machines op de markt. Het betreft hier twee Senco nietmachines, die samen met de bestaande SLS20-L machine een serie vormen, en twee trommelspijkermachines.

De SLS20 is een nietmachine die de gebruiker in staat stelt hooggekwalificeerd werk te doen. Op dit moment is alleen het type SLS20-L op de markt verkrijgbaar. De serie zal binnenkort worden uitgebreid met de modellen SLS20-K en SLS20-M.

De SLS20-K nietmachine verwerkt nieten met een rugbreedte van 5,8 mm en lengten van 10 tot en met 25 mm. De SLS20-M niet machine verwerkt nieten met een rugbreedte van 10,2 mm en lengten van 16 tot en met 38 mm.

De SLS20-serie wordt standaard uitgevoerd met een lederen handgreep, die zowel bij koud als bij warm weer comfortabel aanvoelt.

De traploos regelbare diepte-instelling, de ingebouwde geluiddemper en het lage gewicht maken deze machines zonder meer gebruiksvriendelijk. De veiligheidsvoeler van de serie is uitgevoerd met een rubber beschermkapje tegen beschadiging van het materiaal. Het vernieuwde Easy-Clear systeem maakt het snel verwijderen van vastzittende nieten mogelijk zodat de produktie-continuiteit gewaarborgd blijft.

De SLS20-serie kan onder andere worden gebruikt voor het aanbrengen van hardboard en spaanplaat, het blind bevestigen van schroten en het aanbrengen van tochtstrips.

De nieuwe trommelspijkermachines (coilnailers) SCN60 en SCN65 hebben 20 tot 25% met slagkracht dan hun voorgangers de SCN65D en SCN75. De SCN60 verwerkt spijkers van lengten van 50 tot en met 70 mm terwijl de SCN65 spijkers met lengten van 50 tot en met 90 mm kan verwerken.

Beide trommelspijkermachines zijn licht genoeg, respectievelijk 3,4 kg en 3,6 kg, voor eenhands-bediening. Niet alleen komt dit de veiligheid ten goede maar blijft ook een grote produktiviteit gewaarborgd.

De Senco SCN60 trommelspijkermachine verwerkt spijkers met een lengte van 50 tot en met 70 mm.

Reageer op dit artikel