nieuws

RvS alsnog akkoord met bungalowpark Waterwende

bouwbreed Premium

De bouw van bungalowpark Waterwende in Woudsend mag van de Raad van State doorgaan. Omwonenden hadden stopzetting van de bouw geeist omdat ze vinden dat de 131 bungalows de oude dorpskern van Woudsend aantasten. Overigens was de hele rechtszaak een wassen neus, omdat het bungalowpark een half jaar geleden al werd gerealiseerd. De meeste woningen zijn zelfs al verkocht. De protesterenden, deels bewoners van een nabijgelegen bungalowpark, vreesden niet alleen de aantasting van het oude dorpsgezicht maar ook een waardevermindering van hun bungalows.

De Raad van State noemde de invulling van het bestemmingsplan correct en harmonierend met de omgeving. De bungalows werden gebouwd door Nevanco Woningbouw BV Zwolle in opdracht van Domus Poontwikkeling in Woudsend.

Reageer op dit artikel