nieuws

Regen en sneeuw

bouwbreed Premium

Vandaag hebben we te maken met een diepe depressie die over Engeland richting Scandinavie trekt.

Bij ons valt daardoor regen die vanmorgen vooral in het noorden nog voorafgegaan werd door sneeuw/ijzel. Maar vanavond is de neerslag overal over gegaan in regen. De temperatuur loopt flink op. In de avond is het zo’n 7 gr. C tot 11 gr. C!!

Zaterdag is het half tot zwaar bewolkt en valt er eerst nog regen, bij maxima van 7 gr. C tot 10 gr. C. Dus twee dagen flink dooi, tenminste als de prognoses kloppen, want de depressie hoeft maar een iets zuidelijker koers te volgen en het noorden blijft in de kou met volop sneeuw.

Zaterdagavond en -nacht stroomt er geleidelijk koudere lucht ons land binnen en dat betekent dat we zondag weer te maken krijgen met sneeuwbuien.

Op beide kerstdagen is het half tot zwaar bewolkt met kans op sneeuw. Dus de kans op een witte kerst blijft dus aanwezig.

Reageer op dit artikel