nieuws

Plastic geluidwal is primeur voor Tilburg

bouwbreed

Langs de spoorlijn Tilburg-Breda is een geluidwal voltooid, die is opgetrokken uit gerecycled plastic. Het is de eerste wal van deze soort in Nederland. “Het vijftig meter lange bouwsel vermindert de geluidoverlast in de woonwijk Dongemond en reduceert meteen de afvalberg”, aldus de provincie Noord-Brabant, die het po medefinanciert.

De Tilburgse geluidwal heeft f. 180.000 gekost. Daarvan is f. 80.000 besteed aan het kunststof deel. Voordeel van de plastic geluidwal is dat geen fundering nodig is. Voor een groene aanblik van het geheel is bruidsluier op de wal geplant.

De plastic wal kan technisch en wat betreft prijs de concurrentie met reguliere geluidwallen glansrijk doorstaan. De provincie Noord-Brabant wil de komende tijd ook bij andere gemeenten belangstelling wekken voor dit milieuvriendelijke bouwsysteem.

Reageer op dit artikel