nieuws

Philips investeert miljoenen in Nijmeegse chipfabriek

bouwbreed

Philips Semiconductors in Nijmegen gaat de produktie van discrete halfgeleiders, onder meer gebruikt door de telecom- en auto-industrie, verdubbelen. Daartoe investeert het concern f. 65 miljoen in de Waalstad. Voor f. 35 miljoen wordt een nieuw produktie- en laboratoriumgebouw neergezet. Het resterende bedrag is nodig voor vervanging van apparatuur en verbouwing van de huidige produktieruimtes.

Over de gehele wereld stijgt de vraag naar halfgeleiders en andere computerchips enorm. De grootste spelers op de wereldmarkt naast Philips, bijvoorbeeld Motorola en NEC, ke de vraag nauwelijks bijbenen. De produktie-uitbreiding in Nijmegen valt onder de verantwoording van de produktgroep transistors en dioden van Philips Semiconductors. Voor deze groep werken nu zevenhonderd mensen. Na de uitbreiding stijgt de werkgelegenheid tot 750 mensen.

Reageer op dit artikel